Tips

 Klicka på knappen

"Boka tid" för att boka din behandling eller

ring 072-222 50 20.

Tips & råd

Lite fotgymnastik är aldrig fel...

En enkel övning som tränar fotens småmuskler och balansen är att stå på ett ben när du borstar tänderna. Känns det som en alldeles för enkel övning? Blunda samtidigt så blir det en större utmaning att hålla balansen!

"Gamla hederliga" tåhävningar stärker musklerna i foten och är bra vid kramper i vaden. Stå med tårna på ett trappsteg eller en tjock bok och låt hälen komma lägre ned än resten av foten. Gå upp igen på en fot och sänk långsamt hälen igen, upprepa övningen 3-5 gånger.

Passa på att knipa och spreta med tårna när du läser en bok eller tittar på TV. Vifta inte fram och tillbaka utan knip ordentligt i ca 10 sekunder och spreta i ca 10 sekunder. Gör övningen i 3-5 omgångar.

Fukt mellan tårna?

Flagar skinnet och/eller har du fått små hudsprickor på undersidan mellan lilltån och nästa tå? Har du klåda mellan tårna? Då kanske du har fått fotsvamp. Har du använt svampmedel och ändå inte blivit av med symptomen? Det är inte säkert att man uppvisar alla symptom, så sköt om fötterna för att slippa fotsvamp:

  • Se till att torka ordentligt torrt mellan tårna efter dusch och bad, gärna med en tunn handduk eller papper. Om du inte "hinner eller orkar" torka, vänta med strumporna till sist.
  • Byt strumpor varje dag.
  • Tvätta strumporna i 60o så att svampen dör.
  • Använd gärna badtofflor i duschutrymmen på spa, badhus, gym och liknande ställen. Både fotsvamp och vårtvirus trivs i den fuktiga miljön.
  • När du använder svampmedel, följ anvisningarna noggrant, det kan dröja ytterligare någon tid innan du ser resultat och då är det viktigt att fortsätta sköta om fötterna för att undvika att bli smittad igen.

...fotvård är ingen lyx, det bara känns så...

Fotparadiset © 2019

Fotparadiset hittar du på Brunnsgatan 17 B

i Nyköping, ca 100 m från

Västra Kvarngatan


Telefon 072-222 50 20


Öppet efter tidsbokning

(som regel mån-tors,

mellan ca 8-16, ibland tidigare och ibland senare. Lunchstängt ca 11.30-12.30)


Välkommen att höra av dig!


Christina Forsbom

Aukt medicinsk fotterapeut